Nebojte se rybí polévky

Rybí polévka, pokrm milovaný i zatracovaný. V převážné většině našich českých domácností však tato lahůdka nesmí chybět alespoň jednou v roce, tedy o Vánocích. Její chuť je naprosto jedinečná a neopakovatelná, vyžaduje plné soustředění při přípravě. Řada začínajících kuchařek se její přípravy mnohdy obává a raději požádají maminku, aby jí navařila více, aby měly i pro svou rodinu. Je to však obava zbytečná, zejména máte-li k dispozici informace z letáku Albert .

Pár nezbytností

Jelikož je to tradiční staročeský pokrm, není zapotřebí pražádných „exotických“ ingrediencí, kdy jen pouhý jejich seznam může od přípravy jídla odradit. Stačí jen kapří hlavy, které Vám zbudou z přípravy obalovaného kapra a dále jen trocha tradiční zeleniny, jako je celer, mrkev, cibule a petržel. Nejsnáze se dozvíte, kdy je nejlépe tyto suroviny zakoupit z letáku Albert. Kromě zmíněné zeleniny nesmí chybět ani charakteristické koření, kterým je muškátový oříšek.

Nebojte se rybí polévky
4 (80%)1